Bergvärmepumpen med högst årsvärmefaktor

En nyutvecklad varvtalsstyrd kompressor är en stor del av hemligheten bakom Thermia Diplomat Inverter, bergvärmepumpen med marknadens högsta årsvärmefaktor (årsvärmefaktor är det mått som beskriver hur effektivt din värmepump arbetar över ett helt år, med både varma och kalla perioder samt varmvattenproduktionen inräknad).

Den varvtalsstyrda kompressorn anpassar hela tiden effekten efter behovet. Du använder aldrig mer energi än vad som verkligen behövs, och därmed kan du sänka din elräkning ytterligare. När det är riktigt kallt ute, kan den här kompressorn öka effekten. Du behåller det goda inomhusklimatet utan att behöva ta hjälp av dyr spetsvärme från en elpatron.

Extra mycket varmvatten, till lägsta kostnad

Thermia Diplomat Inverter är dessutom utrustad för smart varmvattenproduktion med hjälp av en så kallad hetgasväxlare. Den här tekniken (HGW) gör att man producerar varmvatten samtidigt som man producerar värme till huset, vilket ger mer varmvatten till en lägre kostnad.

Smart styrning och användarvänlig

Thermia Diplomat Inverter styrs från en enkel och snygg färgdisplay. Det första du möts av är reglaget för att justera temperaturen.
Med hjälp av tilläggstjänsten Thermia Online kan du också styra Thermia Diplomat Inverter på distans via webben eller en app i mobilen.

Som värmekälla kan du välja bergvärme, ytjordvärme eller sjövattenvärme.

Om du har låg takhöjd där du vill placera din värmepump, kan du välja en variant med separat varmvattenberedare: Thermia Diplomat Duo Inverter.

Thermias 14-åriga trygghetsförsäkring gäller för hela produkten – de
sex första åren är kostnadsfria och du väljer sedan själv om du vill förlänga ytterligare åtta år.