Luft/luftvärmepump

Luftvärmepumpen består av en utomhusdel och en eller flera inomhusdelar. Utomhusdelen tar värme ur utomhusluften och överför den till inomhusdelen som sedan avger värmen direkt till inomhusluften med hjälp av en fläkt. Du kan inte värma tappvarmvatten eller radiatorvatten med en luftvärmepump.

En luftvärmepump kan vanligtvis spara cirka 30–50% av husets värmebehov över året. Denna typ av värmepump är ett komplement till andra uppvärmningssystem, exempelvis direktverkande el.

För att besparingen ska bli så hög som möjligt är det viktigt att husets befintliga värmesystem är rätt injusterat och att termostaterna fungerar bra. Placeringen av inomhusdelen, som sprider värmen i huset, är också viktig för besparingen. Husets planlösning bör vara öppen för att värmen ska spridas effektivt.

På sommaren kan den även användas för skön luftkonditionering och avfuktning, men då ger den naturligtvis ingen energibesparing.

Utöver dess energibesparande funktion vid uppvärmningen av din villa har den jämfört med andra värmepumpssystem en relativt billig investeringskostnad. Dessutom leder den även till förbättringar i ditt inomhusklimat, så som renare och fräschare luft.

 

Fördelar med luft/luftvärmepump:

  • – Ger en god ekonomisk besparing, har lång livslängd och låg ljudnivå.
  • – Miljövänlig genom att utnyttja energin i uteluften.
  • – Kan användas för att få kyla på sommaren.

 

Åkerholms Rör är återförsäljare av Mitsubishi och Thermia luft/luftvärmepumpar. Kom gärna och se på värmepumparna i någon av våra butiker i Hörby eller Höör.

Information om Thermias l/l-värmepump finner du i menyn till vänster under rubriken Thermia Aura.

För mer information om Mitsubishis olika luft/luftvärmepumpar gå in på http://www.mitsubishivillavarme.se/produkter/luftvarmepumpar.