Värmepumpar i Höör & HÖRBY

Vi är experter inom vårt område

Thermia Värmepumpcenter

Som ett Thermia Värmepumpcenter kan vi erbjuda hela Thermias villa- och fastighetssortiment, personal med kylcertifikat och utbildning enligt branschreglerna Säker Vatteninstallation samt rörjour under perioden december till mars. Vi har ett stort reservdelslager vilket gör att vi snabbt kan hjälpa dig om du får problem med din värmepump eller övrig VVS.

Luft/luft-värmepumpar

Luft/luftvärmepumpar består av en utomhusdel och en inomhusdel. Utomhusdelen hämtar energi från uteluften och överför sedan den energin till en inomhusdel. Inomhusdelen blåser ut varmluft med en fläkt. En luftluftvärmepump kan inte göra något varmvatten och ses som ett energibesparande komplement till ett värmesystem med direktverkande el. En luft/luft-värmepump kan även leverera kyla till huset under sommaren.

Luft/vatten-värmepumpar

Luft/vattenvärmepumpar har en utomhusdel som hämtar energi från uteluften. Energin överförs sedan till husets vattenburna värmesystem, alltså till element eller golvvärme. En luftvattenvärmepump kan användas till att producera varmvatten och ger ett heltäckande värmesystem.

Vätska/vatten-värmepumpar

Till den här kategorin tillhör jordvärmepumpar och bergvärmepumpar. En vätska som cirkulerar i en slang hämtar energi från till exempel marken eller ett borrhål. Energin som tas upp i slangen kan sedan värmepumpen utnyttja för att överföra värme till husets vattenburna värmesystem. Den här värmepumps typen kan producera varmvatten och ger ett heltäckande värmesystem.

Kostnadsfri offert

Fyll i kontakfromuläret så återkommer vi så snabbt som möjligt.